Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист,

...
Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист,
Коментари Харесай

Президентът на Украйна смени командващия Силите за специални операции

Президентът на Украйна Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога е освободил от служба командващия Силите за специфични интервенции Григорий Галаган и е назначил на поста Виктор Хоренко, съобщи през днешния ден Укринформ.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6461
Според националната осведомителна организация на Украйна двата указа са оповестени на уеб страницата на президентството.

Галаган е пълководец на Силите за специфични интервенции към въоръжените сили на Украйна от 25 август 2020 година, напомня Укринформ. ТАСС добавя, че преди този момент Галаган е бил заместник-началник на Центъра за битка с тероризма към Службата за сигурност на Украйна, а в интервала 2014-2019 година е взел участие във боевете в Източна Украйна.

44-годишният генерал-майор Галаган е командвал силите за специфични интервенции в Донецка и Луганска област от август 2020 година След нахлуването на Русия на 24 февруари Украйна изгуби изцяло контрола върху Луганска област. Руските войски са завзели и към половината територия на прилежащата Донецка област, до момента в който преди нашествието проруските сепаратисти направляваха по-малко от 30 на 100 от нея.

Наскоро Зеленски сподели, че Киев е изгубил надзор над 20 % от територията на Украйна.

Междувременно генералният щаб в Киев заяви, че съветски част са постигнали триумфи край топлоелектрическа централа в Углегорск в Донецк, която е подложена на офанзиви от дни.

На близкия фронт обаче съветските офанзиви против градовете Бахмут и Северск са били отблъснати, оповестиха украинските военни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР